Translate

mandag 25. april 2011

Angel cake

A friend of mine sent me this recipe of an Angel cake that is a very "airy" and low-calorie, and told me I had to try it out. Not sure where she found it, but sounds interesting.

What you need:
  • 145 g mel
  • 100 g melis
  • 200 g sukker
  • 1 ts. cream of tartar (vinsten)
  • 14 eggehviter
  • litt salt
  • 2 ts. ekte vanilje extract

Instructions:
  1. Bland mel sammen med melis i en skål. Bland det godt sammen og legg den til siden.
  2. Bland sukker og cream of tartar sammen.
  3. Så trenger du 14 store eggehvite (romstemperatur)
  4. Miks det godt sammen med litt salt når den har begynt a skummen tilsetter du sukker som er blandet med vinsten. Har du ikke vinsten tar du bare litt dråper sitron saft på den stadium miks i cirka 7 minutter videre slik at marengs er stiv.
  5. Tilsett så ekte vanilje extract.
  6. Så tar du å sikte i mel med en dørslag i 3-4 omganger.
  7. Bland forsiktig, det må holde seg luftig.
  8. Så tar du resten av melen…..
  9. Sett det  i en bakeform som du har smurt med smør og stek det på 160 C i cirka 40-50 minutter
  10. Stek den til den er  gylden brun på toppen.
    La kaken stå i formen i minst 30 minutter før du tar den ut ellers så faller den fra hverandre.

Decorations:
  • Jeg strør bare litt melis over hele Angel Food Cake
  • Så pynter jeg med litt fersk bær på toppen.
    Jeg brukte fersk bringbær men jordbær eller andre bær går jo like bra.
  • Strø litt melis over bæren og kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar